Sådan Tilsluttes En Lysekrone, Hvis Den Har Tre Ledninger

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Lysekrone, Hvis Den Har Tre Ledninger
Sådan Tilsluttes En Lysekrone, Hvis Den Har Tre Ledninger

Video: Sådan Tilsluttes En Lysekrone, Hvis Den Har Tre Ledninger

Video: Sådan Tilsluttes En Lysekrone, Hvis Den Har Tre Ledninger
Video: Tilslutning af lampe til lampeudtag – Sådan tilslutter du din lampe til et loftudtag | SILVAN 2024, Marts
Anonim

Bare loft, lysekronekrog og tre ledninger, der stikker ud i forskellige retninger. Kendt situation? Det er ikke svært at forbinde lampen, det vigtigste er at vide på hvilket princip ledningerne er fordelt.

Sådan tilsluttes en lysekrone, hvis den har tre ledninger
Sådan tilsluttes en lysekrone, hvis den har tre ledninger

Instruktioner

Trin 1

Alt arbejde skal udføres i dagslys, fordi af sikkerhedshensyn skal du slukke for strømmen i hele lejligheden. Pak en ny lysekrone ud, tør den af. Hvis du bragte den fra en kold gade, så lad den ligge i en time, så den resterende våde kondens tørrer op og forsvinder. I mellemtiden skal du bestemme fasen og nul i ledningerne i loftet. For at gøre dette skal du tage en indikatorskruetrækker og ved forsigtigt røre ved kontakten en efter en til ledningerne, der stikker ud i loftet. Ved nul er skruetrækkerindikatoren slukket. Det går normalt ind i samledåsen, og faseenderne går til afbryderen.

Trin 2

Find nu de neutrale ledninger og fasetrådene på lysekronen. Hvis de er markeret, skal du kontrollere dem. Indsæt forsigtigt to ledninger i stikkontakten en efter en uden at røre ved den tredje, der er tilbage. Forskellige pærer lyser skiftevis på lysekronen. Opnå en sådan kombination, hvor en ledning altid vil være i stikkontakten, og når de to andre er skiftevis forbundet, lysekronen tændes. Ledningen, der hele tiden var i stikkontakten, er nul. De to andre er fase. Marker dem med forskellige tape.

Trin 3

Sluk for strømmen i hele lejligheden, normalt er kontakten placeret på målerpanelet. Fjern ledningerne i loftet fra isolering, markér dem på nogen måde og spred dem i forskellige retninger.

Trin 4

Der er meget lidt tilbage. Kontroller igen, om afbryderen er åben. Tag lysekronen og hæng den på krogen. Drej nu lysekronefasetrådene til fasen i loftet og nul henholdsvis til loftet nul. Husk, at du under ingen omstændigheder skal forbinde kobber- og aluminiumtråde direkte ved at dreje metoden. De er forbundet via en blok eller gennem en skrue, møtrik og skive.

Trin 5

Isoler forbindelserne forsigtigt med isoleringstape, og skjul dem under lysekroneovertrækket for ikke at ødelægge interiøret. Skru pærerne i stikkene, installer nuancerne.

Trin 6

Tænd for strømmen i lejligheden, "vend" kontakten flere gange. Se, hvordan den nye lysekrone fungerer. Forskellige muligheder er mulige, når du opretter forbindelse. Med en to-knap-kontakt kan du tilslutte lysekronen på en sådan måde, at når en tast trykkes, lyser kun en del af pærerne, når den anden trykkes på, alle de andre, og når begge taster trykkes, hele lysekrone blinker med et stærkt lys.

Anbefalede: