Sådan Vælger Du En Hætte: Nogle Nyttige Tip

Sådan Vælger Du En Hætte: Nogle Nyttige Tip
Sådan Vælger Du En Hætte: Nogle Nyttige Tip

Video: Sådan Vælger Du En Hætte: Nogle Nyttige Tip

Video: Sådan Vælger Du En Hætte: Nogle Nyttige Tip
Video: универсальный ТВОРОЖНО-СЛИВОЧНЫЙ крем. Для начинки. Базовый ПРОСТОЙ Рецепт ! & Крем STRACCIATELLA 2024, Marts
Anonim

Vores lugtesans er tæt knyttet til følelser. Og følelser - med godt humør, hvilket betyder sundhed. Derfor er atmosfæren i køkkenet så vigtig. Med fremkomsten af elektriske køkkenhætter er det blevet ret let at tage sig af dette.

Sådan vælger du en hætte: nogle nyttige tip
Sådan vælger du en hætte: nogle nyttige tip

Omdirigere eller recirkulere?

Alle emhætter er opdelt efter driftsprincippet: med luftudstødning; med recirkulation.

Den første, udstødning, har en rørledning, hvorigennem luft udledes i ventilationsbrønden, ind i det generelle ventilationssystem.

Cirkulerer. Luften trækkes ind med en indbygget ventilator, rengøres med indbyggede filtre og returneres til rummet. Det foretrækkes at installere sådanne emhætter i køkkener, der er vanskelige at ventilere (naturlig ventilation er fraværende eller svag).

Hætte typer:

hætter er de mest populære. De er monteret på væggen over kogepladen. Overkommelig, kræsen og effektiv i arbejdet, enkel og kompakt i installationen.

Indbyggede hætter er installeret i et vægskab over komfuret. Nogle modeller har et udtrækspanel, der bruges under tilberedningen.

mindre efterspurgt. Det er monteret i loftet og har normalt høj effekt. er designet, så pladen fjernes fra væggen. Perfekt til en studiolejlighed eller et stort køkken.

… Placeret ved siden af kogepladen. Det kan kombineres med fire forskellige blæserpositioner, hvis effekt reguleres. Passer i åbent køkken eller køkkenøer.

hætte. Installeret på en bordplade, i inoperativ tilstand trækkes den diskret ind. Lavet af rustfrit stål.

Valg af størrelse

Vi vælger emhætten i en størrelse eller større end komfurets / kogepladens størrelse. Husk, at emhætternes standardbredde er 60, 90 og 120 cm. Hætten er enten monteret mellem vægskab eller indbygget i en af dem. Når du bestemmer målene på emhætten, skal du tage højde for dimensionerne / dimensionerne på køkkenmøblernes hængslede elementer. Hvis du aktivt laver mad, kan du købe en hætte på en 6o komfur og 90 cm langs fronten. Typisk er emhætten placeret 70 cm over komfuret.

Vi vælger strømmen

Først beregner vi den krævede hætteeffekt til køkkenområdet. Det måles i kubikmeter. m / time - hvor meget betjeningshætten "spiser" kubikmeter luft på en time.

I henhold til hygiejnestandarder i de lokaler, hvor vi tilbereder mad, er det værd at forny luften mindst 12 gange i timen. Ved beregning af den krævede hætteeffekt tager vi hensyn til rummets areal og højden. Vi multiplicerer alle parametre. Til køkkenets volumen, der er steget 12 gange, tilføjer vi yderligere 15% for at sikre den sikre drift af emhætten. Hvis kanalen drejer rundt, skal du huske på, at hver tur "spiser" produktiviteten med ca. 10%. Hvis der er flere sving, skal du sørge for at tage dette med i beregningerne.

På udkig efter det mest støjsvage

Stille betjening afhænger af motoren indbygget i motorhjelmen. Ydeevne og effektivitet afhænger også af det. De der. på en måde er motoren "hjertet", grundlaget for udstødningsenheden. Det er godt, hvis det er lavet af det samme firma som emhætten. Så er der ingen problemer med at udskifte motoren.

Yderligere funktioner

Nogle modeller er udstyret med ekstra funktioner. Dette kan være en røgalarm, der gør det muligt for motorhjelmen at tænde i automatisk tilstand, tænd / sluk-timere, filterudskiftningsindikatorer og et kontrolpanel. Hvor vigtigt disse muligheder er, er det op til dig.

Anbefalede: