Sådan Fjernes Salte Fra Vand

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes Salte Fra Vand
Sådan Fjernes Salte Fra Vand

Video: Sådan Fjernes Salte Fra Vand

Video: Sådan Fjernes Salte Fra Vand
Video: Sådan fjerner du alger fra terrassen 2024, Marts
Anonim

Vandhårdhed er tilstedeværelsen i den af uopløselige forbindelser af calciummangansalte med en kulsyrebase (bicarbonater). For at slippe af med vandets hårdhed skal du fjerne salte fra den. Der er flere måder.

Sådan fjernes salte fra vand
Sådan fjernes salte fra vand

Instruktioner

Trin 1

Frysevand Frysning bruges hovedsageligt til at gøre vand frisk, dvs. fjern overskydende salt fra det. Denne metode er baseret på reglen om, at hvis vandet er rent, fryser det ved en lavere temperatur end vandet, der indeholder salt. Alle byboere er bekendt med dette mønster - når alt kommer til alt, for at undgå is, er vejene drysset med salt. Hvis du har brug for at fjerne salt fra vandet, skal du fryse det i fryseren. Samtidig fryser rent vand først, og hvis vi betragter iskrystaller, skal der være en "saltopløsning" (en blanding af salte og vand) mellem dem. Tøm denne saltlage uden at vente på, at den fryser. Saml ren is og smelt den, du skal få rent vand uden salturenheder. Men hvis du begynder at fryse vand med det samme ved en meget lav temperatur, kan både vand og saltopløsning fryse med det samme. Vælg derfor den ønskede temperatur i fryseren. Men på den anden side, hvis vandet er helt blottet for salte, kan det ikke være nyttigt. For menneskers sundhed er tilstedeværelsen af salte i vand faktisk nødvendig.

Trin 2

En anden måde at slippe af med salte: Kog vand i en åben beholder, men det skal koges, så det koger i ca. 25-20 minutter. I dette tilfælde flygtes organiske forbindelser med et lavere kogepunkt ud af vandet. Alle kender skala, der er intet andet end hårdhedssalte. Inden kogningen blev saltene opløst i vand. Efter kogning fjernes saltene (karbonathårdhed), og vandet bliver blødere. Men kogning fører desuden til et fald i vandet af calcium og magnesiumsalte, som er nødvendige for den menneskelige krop. Denne metode er også god, fordi et stort antal patogene bakterier dør ved en temperatur på 100 grader.

Trin 3

Oprensning med et filter Køb et filter, der bruger aktivt kul eller rettere en kulstofblok. Kulstofblok er en ny teknologisk bedrift ved hjælp af aktiverede kulstoffer. En carbonblok opnås fra aktivt kulpulver. Denne pulverformige blanding blandes med finmalet polyethylen. Blandingen opvarmes, og sintring forekommer (kulpartikler limes sammen med polyethylen). Resultatet er et monolitisk produkt med gode sorptionsegenskaber. En sådan tæt struktur bevarer meget sparsomme partikler, op til flere mikron.

Anbefalede: